aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

4:e Klassikern bärgad!

Publicerad 2018-09-29 21:44:10 i Allmänt, Löpning, Tävling,

Efter mycket slit med ett halt och lytt knä så kom jag och Marie i mål på Lidingöloppet!

Knäet har varit si och så inför LL. 

Har inte tränat mycket löpning innan utan kört simning, gym, spinning mest. Löppassen har varit "ömsom vin, ömsom vatten". Ett pass gick bra då jag inte kände något nämnvärt då jag försiktigt höll 6-7min fart. Däremot fick jag riktigt ont efter passet. Ett annat pass gick inte alls som blev mest promenad och där fick jag inget ytterligare bakslag efter. Har vilat knäet mycket men det har gjort ont ändå. Har man artros så hjälper det inte med vila.

Så det var ovisst inför LL. Det är dagsform som får avgöra. Jag skulle springa loppet med min kära sambo ❤️ Inte heller hon har fått till löpträningen innan. Så vi hade bestämt oss att hålla under 10min fart så ligger vi på rätt sida reptiden.

Vi anlände på fredagen och hämtade ut nummerlapparna i lugn och ro. Vi bodde precis mellan start och mål. Vi kunde sova ut på lördags morgon då starten var efter 13:00.

Det är alltid speciellt att komma till Koltorps Gärde. Det är 6:e gången jag ska springa loppet. 2 gånger sprang jag på 80-talet innan jag fick min reumatism. Då var man ung och lätt i kroppen och hade 02:23 som bäst. Men nu är det andra förutsättningar.

Starten är alltid speciellt. Lidingöloppet har arrangerats i 54år så det finns en viss stämning och nerv i luften. Vi startade i lugnt tempo, lite släpande joggingtempo runt 8min tempo. Kändes skönt att komma iväg och knäet hade bara en molnande känsla. Första milen kändes mycket bra. Knäet blev inte värre och det var skönt att njuta av loppet och ta in alla upplevelser under loppet. 

Vi träffade en som genomför alla klassiker distanserna samtidigt, tjej/halv/hel. Och detta har hon gjort i många år. Idag hade hon alltså redan genomfört 15k då vi mötte henne under 30k. Imponerande! Ett annat speciellt tillfälle var att träffa Skyltmannen som alltid står och hejar. 

Jag fick känningar efter 1 mil så vi gick över till gå-fort-tempo, ca 9min/km. Vi låg drygt 45min före repet så vi hade gott om tid. Efter sista reptiden efter 23,8km så låg vi 40-45min före, så vi slog av på takten och "njöt" sista biten in i mål 💪👍😊

(null)

(null)     

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela