aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Personlig tränare

Publicerad 2019-04-20 21:40:39 i Allmänt, Cykel, Gym, Kost, Löpning, Simning, Triathlon, Träning,

Jag har nu haft personlig tränare i 6mån och har reflekterat en del. Det har varit en ovärderlig investering för mig!

Jag har ändrat min träning från högintensiv träning till lågintensiv. Från sliten, lågt immunförsvar, för lite återhämtning till pigg, stark hälsotillstånd. 

Idag har jag inga problem att träna varje dag eftersom jag känner mig pigg, "vill ha mer" -känsla efter varje träning. Matt Fitzgerald 80/20 stämmer mycket bra! För mig som kör långdistans så ligger jag på 10-11h träning i veckan. Drygt 1h av dessa är högintensiv. Resterande 9-10h är lågintensiv. Så ser det ut som basträning och efterföljande steghöjning. Nu är det 4 mån kvar till IronMan...

Pulsträning ger absolut resultat! Att ligga inom zonerna gör träningen specifik. 150 är högintensiv och 115 lågintensiv i långdistansfart. Sedan kan man köra oändligt olika pass med syfte. Det har blivit mycket backträning för att bygga upp styrkan, brickpass för att vänja bena, långdistans för att stärka lederna. Kondition får man ju automatiskt med dessa pass.

Just nu tränar jag själv! Någon gång måste man stå på egna ben. Men jag är så glad att jag investerat i PT-tid, en otroligt proffsig och duktig PT. Allt från tekniken i alla tre grenar samt gym/styrkan till dessa. Balansgången att lägga upp schemat precis i lagom ökande takt. Analys av proverna, inklusive kostkorrigering och upplägg schema har varit genomtänkt varje puls, varje kraft, varje steg, varje kadens, varje simtag, varje benspark och så vidare. 

Tack Bettina för din proffessionalitet, ditt kunnande, ditt taktiska drag, ditt strategiska syn.

Nu kör vi!

(null)

(null)








Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela