aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

V08 - Öppet Spår 2018

Publicerad 2018-02-26 09:16:45 i Allmänt, Gym, Kost, Längdskidor, Träning, Tävling,

Mitt mål 2018 är att klara min 4:e Svenska Klassiker, min 2:a Trippelvasa och min 3:e Höga Kusten Trail.


Träningen blev totalt 9h 25min fördelade på:

- 90km Längdåkning (Öppet Spår)

- Gym 1 pass

- Spinning 25km


Fokus under veckan vila, vila och äta, äta. Gym och spinningen var ultralätta.


Öppet Spår 25 feb var en riktigt utmanande resa. Det var minus 19 vid starten vid Berga By kl 07:00. Hamnade bra i starten, bland de 1500 första. Första backen gick bra och även stigningen 3km. Inga fadäser eller stopp. Väl uppe och ute på myrarna märkte jag direkt att spåren var sträva och tuffa. Torr snö som blir som sandpapper. Insåg direkt att chansen att slå min tid från förra året (06:54:21) var minimal. Vid myrarna kom också en köldknäpp ner mot minus 25 som bet i kinderna ordentligt. Men jag frös aldrig under loppet. Det var bara fingrarna som protesterade innan start.


Det var sträckan Smågan - Mångsbodarna jag tappade 14min mot fg år. Kylan och sandpapp satte sina spår. Evertsberg - Oxberg var en annan sträcka jag tappade (10min). Men annars var sträcktiderna ganska lika. Tappade 2-5 min på övriga.


Så jag får nog vara nöjd ändå! Tidsmässigt ska man ju inte jämnföra lopp år till år då förutsättningarna skiljer sig. Jag tror ändå jag fick bättre placering än fg år och det är det viktiga! Enligt resultatlistan hamnade jag bland de 1000 första mot ca plats 1200 förra året. Vasaloppet intygade också detta då de ändrade seedningen från startled 7 för förra årets tid (06:54:21) till startled 6 med årets tid (07:38:21).


Annars tyckte jag att förberedelserna gått bra! Formen var bra och jag tyckte jag, trots att jag var trött, hade reservkraft påkopplat. LCHF har absolut varit positiv. Körde lite kolhydratladdning dagarna innan. Detta lager försvann nog efter 2-3h slit. Men väl där kopplade reservkraften in.


För övrigt hade småfunktionärerna roligt åt mig vid stationerna. Eftersom jag hade is-skägg så var det inte så lätt att dricka. En frågade om jag behövde sugrör att dricka ur 😂


(null)

(null)

(null)




Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela