aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

V04 - Långpass Längd i minus 20 grader

Publicerad 2018-01-28 22:24:30 i Allmänt, Kost, Längdskidor, Löpning, Simning, Träning,

Mitt mål 2018 är att klara min 4:e Svenska Klassiker, min 2:a Trippelvasa och min 3:e Höga Kusten Trail.


Träningen blev totalt 11,5h fördelade på:

- 800m Simning
- 7,7mil Längdskidor
- 15km Löpning
- 1 Gympass

Det blev ett långpass längd direkt på måndagen i Funäsdalen, trots minus 20-22 grader. Tis och ons skulle det snöa så jag trotsade bistra och kalla måndagen. Mycket nöjd med distanspasset i tid, 4,5h var jag ute. Dock hade jag tänkt mig 5-6mil (blev endast 4mil) men snön var alltför sträv i kylan. Men tiden och styrkepasset var jag nöjd med. Körde stakning till kroppen sa ifrån och fick träna diagonalåkning istället! 

(null)
Mr Yeti (Snömannen)

Körde några mil till på tis och onsdagen men fick till slut kasta in handduken. Ljumskarna behövde vila 😊

Jag ligger absolut efter tänkt snö schema och har endast känt på snön runt 14mil. Förr om åren har jag fått ihop 30-50mil innan Vasaloppet. Men det är 1 månad kvar och några helger att hitta snö. Får komplettera med alternativ längdträning annars.

Löpningen gick otroligt bra (15km). Lätt och pigg. Vågen har stannat på 82kg, topp. Gör susen för löpningen. Crawlen däremot gick uruselt. Kändes som kroppen ville staka och inte alls vrida sig. Undrar om jag ska lära mig fjärilsim under längdsäsongen? 😂

Har kört mer strikt LCHF några veckor nu men skippade dygnsfastan denna träningsvecka. Har ökat proteinintaget lite för att inte förlora styrkan. Känner mig fortfarande seg i kroppen när jag tränar. Inte lika pigg och stark. Men samtidigt känner man sig uthålligare på något sätt. Det kan vara kroppens signaler på ketondrift, att omställning pågår.

Dock vågar jag inte chansa att endast köra LCHF ända till Vasaloppet. Vill inte starta de 9 milen med denna seghet i kroppen. Så jag ser detta som en lång kolhydratuppladdning! LCHF fram till sista veckan för att där ladda på med framför allt pasta och snabba kolhydrater till loppet. MEN jag kommer fortsätta med LCHF och fortsätta omställningen till ketogen drift. Förutom segheten under träning så känns det mycket bra! 

Bra träningsvecka i tid men även bra återhämtning! Och äntligen har jag nu en rullande skönhet till träningar, tävlingar och total avkoppling 😊

(null)









Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela