aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Tillbaka på banan igen...

Publicerad 2018-12-23 11:08:35 i Allmänt, Ankyloserande Spondylit, Cykel, Gym, Kost, Löpning, Triathlon, Träning,

Nu är det julledighet och tid att fortsätta basträningen, hitta tillbaka till den dagliga träningen. 

Lågintensiv träning är tålamodskrävande men bevisligen oerhört effektiv. Man får igång långdistansmotorn. Har läst på att vid total träningstid över 10h i veckan så bör 90% vara lågintensiv (distans och lågintensiva intervaller) och 10% högintensiva (tröskel, högintensiva). 

Just nu kör jag backintervaller med gåstavar som högintensivt pass. Resterande lågintensiva blir olika pass på spinningcykeln. Utöver detta olika styrkeövningar för att stärka kroppen och för löpningen. 

Väldigt försiktigt så ska jag ändra mina löpskor och löpstil. Jag kommer minska dropp och mer träna in en framfotslöpning. Mer framåtlutande löpning med fotinsättning under kroppen. Detta ska vara skonsammast för mitt dåliga "Zeb-knä".

Känns helt klart att jag fått igång fettförbränning på mina lågintensiva pass. 8 fett procent skvallrar om det. Kostmässigt blir det just nu en liberal Paleo. Huvudsak lågkolhydratkost men jag lyssnar ödmjukt på kroppen om energin bottnar ibland.

Jag är så tacksam att jag mår så bra som jag gör nu. Att kropp svarar så bra på träningen. Tänk att jag knappt kunde gå, knappt kunde ANDAS, knappt kunde fungera för några år sedan.

Fantastiskt! Nu kör vi!

(null)






Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela