aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Basträning - Tappat cykelstyrkan

Publicerad 2023-11-20 23:04:11 i Allmänt, Cykel, Gym, Längdskidor, Löpning, Simning, Träning,

Träningen har fortsatt varit muskelstärkande med mycket olika typer av löpning, mycket backe och terräng. Det har varit 3-4 pass i veckan och distans och tid ute är progressiv med återhämtning.

Överlag känner jag mig stark i knäet nu. Haltar knappt (tror jag) och känner mig stark. Dock ska jag inte och så vågar jag inte heller springa med högt tempo nerför eller flacken. Så tempot är nästa slow-jogging, men hoppas tempo, stabilitet och styrka kommer senare.

Mycket nöjd med löpningen.

Cykeln är lite spartansk med 1 pass i veckan. Grymt muskelbyggande och såklart veckans höjdpunkt med Calle å resten av CB gänget. Så kul att vi är runt 13-18 per pass som peppar och hejjar igenom passet. Utan gänget hade passet varit tungt själv.

1 pass i veckan är lite lite för mig. Har tappat cykelstyrkan, trots att löpmusklerna är påkopplade, så passen tar. Jag borde köra nytt ftp Max test och "seeda ner mig" och bygga upp därifrån. Jag försöker få till minst 2 pass och känslan är bättre och bättre. Blir starkare och starkare. 

Tävlingsperioden gör helt klart att styrkan i knäet försvagas konstigt nog. Jag måste hålla i enkla men bra muskelstärkande övningar jag rehabbar året om.

Så cykeln känns bättre och bättre. Bara fortsätta.

Simningen har jag accepterat att jag inte hinner med alla 3 masterpass. Minst 1 pass i veckan får jag vara nöjd med! Jag vet också att jag kommer igång ju mer jag simmar och det ligger senare i schemat. 

Här "fegar jag ur" och kör endast 100-ingar på starttid. Jag kör starttid 02:45 och är seeeeg som en koleldad ångfartyg vi har här, Ejdern. Världens äldsta med orginalmaskin. Känns stel och kantigt men försöker inte tänka på det för mycket. Försöker hitta en bra feeling för vet att huvudet och mentala är viktigast under tävling.

Simning ok och förlåten 😊

Gym är en gång i veckan. Har blivit mest överkropp och core nu då bena tränas varje pass.

Gym knappt godkänd. Borde köra mer till längdåkningen som kommer snart. Blir det jag tar med mig in i ny period.

Nu kör vi!

(null)




Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela