aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Vart är simningen? Hallå 📣

Publicerad 2023-04-18 22:50:32 i Allmänt, Löpning, Simning, Tävling,

Efter längdskidorna och de långa cykelpassen, långa distanspassen så har löpningen hackat lite. Ingen fara. Lite tråkigt att jag helt glömde springa en runstreak en dag, typ dag 90. Men ingen fara. Löpningen känns under kontroll nuförtiden.

Men vart är simningen?? Hallå 📣 

2 pass i januari var de senaste passen… 
Nästa 3 månader sedan 🥶😱🫣

Bara på det igen! Håll i rutinerna! Simningen uppstartad igen. MÅSTE hålla i passen och simma in kroppen igen! Jag som är baktung och osnabb kämpar också med en hastighet som är sakta vilket inte underlättar simningen 😊 Men jag får skylla mig själv att jag startade med simning vid 45 års ålder. Men nästa år har jag simmat i 10år. Det säger det mesta eftersom de flesta simmar om mig att simningen verkligen inte är mitt element och till råga på allt så finns vattenskräcken däromkring. Undrar om den är "botad" efter simningen i Calella, IM Barcelona förra året.

Runstreak är igång igen och denna gång känns det bara ett måste att hålla i detta! Jag mår så mycket bättre med daglig löpning! Helt träningsfria dagar, vilodagar då blir kroppen orolig. Säkert mitt sinne också! Man tror lätt att det är en fysisk muskulär fråga att vila och återhämta sig! För mig blir jag istället stressad vid vila och får yogakänsla och harmoni med daglig aktivitet!

Kroppen är verkligen gjord för daglig aktivitet. Om man behöver återhämta sig så är det "bara" föra in en "återhämtningsvecka". Ingen hårdintensiv träning utan endast lågintensiva och lugna pass.

Nästa tävlingar är Vätternrundan i juni och Vansbrosimning i juli som vanligt! Någon IronMan, hel eller halv, finns inte med i planeringen än så länge! Nä jag behöver få tillbaka simningen till nivån jag hade 2019. Dessutom fortsätta stärka upp mina trasiga knän.

Men det kan såklart, vända fort! Inte hälsan utan min spontana "Pippi-liknande" tanke att "detta har jag aldrig gjort, så det klarar jag säkert" 😊

(null)


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela