aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Fortfarande i valet och kvalet…

Publicerad 2022-11-30 23:34:43 i Allmänt,

Nu har 2 månader passerat efter IM Barcelona och jag har ännu inte bestämt mig! En svensk klassiker vill jag fortsätta med, min 9:e raka sedan 2015! Men däremot känner jag mig inte mentalt och inte heller fysiskt redo för en IronMan.

Min löpning och mitt knä känns bra. Dock springer jag mer kort och ofta än längre och med fart.

Simning, gah, av någon anledning så får jag inte till denna… Måste jag anmäla mig för att få motivation att bara köra på?

Cykling och då trainern hemma? Jag älskar trainern och att köra på zwift! Här har jag naturligt tappat formen men jag har motivation och inspiration och vet att jag bara behöver köra några regelbundna pass så fixar det sig!

Klassikern och skidorna då? Jo fick till några rullpass innan snön. Tyvärr har det sandas/grusats i snön som nu är på väg bort igen. Så rullisar är för sent! Blir då att köra min specifika träning på Ski-Erg! Jag håller igång med övrig träning och kommer öka skidlika träningen på allvar efter jul.

Gym och styrkan är viktigt speciellt för uppbyggnad av styrka i benen (knäna) samt såklart överkroppsträning och coreträning.

Så läget är väl relativt ok trots allt. Min rehab har gått bra och jag känner mig starkare och starkare.

Jag får fokusera på Vasaloppet som jag vet ligger först på tur! Och jag kommer troligtvis köra Engelbrektsloppet, dels för att det är ett trevligt lopp och en bra genomkörare innan Vasaloppet. Ja såklart är det en skön känsla att ha gjort detta lopp då den ingår i klassikern. Då kan man lite mer njuta under Vasaloppet och inte oroa sig över väder, vind och ev materialstrul.

Jag får inte glömma bort vart jag kom ifrån, vilken resa jag gjort och hur jag ändå mår idag!

Kunde knappt gå för 10år sedan, var så stel och kantig kropp. Smärta varje sekund, minut, timma, dagar, veckor, månader och många, många år! Ingen styrka och ingen kondition!

Tack och amen 🙏 
(null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela