aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Hur blir det med IronMan Barcelona?

Publicerad 2021-08-18 23:54:03 i Allmänt, Cykel, Löpning, Simning, Triathlon, Träning, Tävling,

Det är snart bara 6v kvar till IronMan i Barcelona (3 oktober).

Deltaviruset, vaccinationsgrad, insjuknandegrad påverkar! Just nu är det restriktioner att utomhus event endast maximalt får vara 3.000 deltagare. Just nu är ff planen att en hel IronMan samt en halv IronMan (70.3) skall genomföras 3 oktober. Totalt deltagande i båda loppen ligger normalt på 3+2 tusen, dvs 5 tusen deltagare. 

Många frågor och ovisst? Ser man detta som två event och ok trots att banan är samma? Hur kommer man se till att publiken inte samlas i horder till dessa lopp och deltagare?

Det är krav på godkänt PCR test och uppvisat full vaccination. Samt munskydd utomhus, osv.

IronMan har som regel att säga till 50 dagar innan start, vilket nu har passerat. Då verkar det bli av? Frågan kvarstår hur arrangemanget ska genomföras! Här lirar inte informationen och rådande läge och restriktioner!!!

Loppet är betalt (uppskjutet från 2020), hotellet betalt men det kvarstår resa och transfer! Här här man också att flyg har ställts in och att hotell har säsongsstängt. Vårat hotell har bekräftat att det är öppet. 

Så flyg och transfer återstår! Det är ff ovisst men det börjar bli dags att beställa och förbereda resan!

Lite har det tagit en del energi från den intensiva perioden jag är inne i just nu! Nu är grundträning gjort sedan länge. Den specifika träningen är genomförd! Nu är det dags att ha tävlingsspecifik träning! Mycket volym och fartpass, mer tävlingslik träning. 1-2 v innan loppet är det dags för toppning. Fortsätta träna men halvera tiden, börja återhämta sig, se till att vila och vara pigg.

Ja det är bara göra det bästa av situationen! Bättre uppladdning kan man ha men det är bara lita på att då man står på startlinjen att man gjort sitt bästa och har en fantastisk resa framför sig.

Jo vi fortsätter!
Nu kör vi!

(null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela