aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Uppdatering av status

Publicerad 2020-07-28 09:33:52 i Allmänt, Cykel, Längdskidor, Löpning, Simning, Triathlon, Träning, Tävling,

(null)

Nu har det hänt mycket och behov finns att skriva av sig!

I år skulle jag fortsätta med 6:e klassikern och satsa på superklassikern. Och självklart stora målet min andra IronMan, denna gång i Barcelona i oktober.

Sedan kom hälsporre men framför allt Coronaviruset!

Längdåkning gick som vanligt och det blev personligt rekord på öppet spår! Men åkningen var inte kul trots snabb bana. Det var isgata men ffa så fick min kära sambo kliva av efter Evertsberg 😢 💕

En vecka senare stog jag i starten på Vasaloppet men fick kasta in handduken innan start. Magen pajade. Har aldrig hänt mig.

Sedan kom covid... I stort påverkade det inte min träning. Spinning fick ersättas med tidig landsvägscykel men visst saknas viktig spinning ändå. Vätternrundan ersattes mot Min Vätternrundan! Jättekul! Start och mål vid Södertälje Torg och jag fick 12 åkare med mig! Så kul! Och ovärderligt med stöd från Team CT! Vi åkte 315km runt Södermanland! En resa att minnas med hagel och regnoväder. Tidsmässigt gick det inte så fort men det var tufft ändå med rådande förutsättningar.

Vansbrosimning ersattes med Vansbrosimning Home Edition. Har inte simmat än pga att jag själv fick Covid-19 men hoppas simma sträckan vid stugan i aug. Man har hela augusti på sig och det känns bra!

Lidingöloppet blir också Home Edition. Jag planerar dock vara på plats i Lidingö och springa samma bana!

Corona har ställt till det för IronMan i Barcelona. Ff för mig själv där det känns som jag har "Covid-lunga". Blir mer andfådd än normalt. Och min knäartros utmanar mig hela tiden. Jag har haft lite tankar på Vasaloppstrippeln men får avvakta detta. Man kan göra denna hemma men jag är inte i den formen just nu. 

Situation just nu gör att jag flyttar min startplats till 2021. IronMan i Barcelona är ff inte inställd 4 oktober men allt tyder ändå att det kommer ställas in till slut.

Också superklassikern blir nytt försök 2021 i min 7:e klassiker. 

Årets fokus blir att genomföra och avsluta min 6:e klassiker. Simma 3.000m öppet vatten som jag planerar göra i stugan i början av augusti. Om inte ev kyla ställer till det så ska detta inte vara något problem. 

Viktigt fokus är att få igång löpningen igen. Just nu känns andningen tung även om sista passet kändes bättre. Det bli att löpa en hel del backar som jag tycker krävs inför Lidingöloppets 34 småbackar över 2 meter.

Annars kommer jag fortsätta IronMan träningen och jag har tecknat upp ett nytt år med Team ColtingBorsen. Den startar 1 september! Längtar 😊

Livet går vidare och träningen består!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela