aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

På omslag i Reumatikervärlden

Publicerad 2022-12-12 22:45:23 i Allmänt,

Det är såklart jättekul att hamna på omslaget i Reumatikerförbundets egna tidning, Reumatikervärlden! Det är en stor ära och erkännande!

Även om det fanns så mycket mer att berätta och dela, så tycker jag budskapet och storyn var jättefin! Och bilderna kanonfina! Både skribent och fotograf var mycket yrkes skickliga! Där jag fått dela mest är såklart i denna blogg, de första 3 inläggen om historia, vändning och mina nya mål.

Gensvaret efter porträttet i Reumatikervärlden har varit många! Både på sociala medier men också personliga PM! Många tummen upp och det känner jag starkast för, om storyn kan ge lite hopp och styrka! Jag vill fokusera på resan, det jag lärt mig, både det jag gjort fel och det som jag vet har fungerat för mig!

Det har också varit en del frågor i allt, både om sjukdomen men också om medicinering och också om träning. Jag tycker detta är jättekul och jag hoppas porträttet har inspirerats att man inte ska ge upp (vilket jag nästan gjorde), och se möjligheterna och att begränsningarna ofta sitter i ens egna tankar!

  • Fokusera på vad du kan göra! Inte på vad som begränsar dej. 
  • Våga sätt mål för att sporra dig testa nya saker! Fastna inte om ditt hjärta vill mer! 
  • Se dig själv i spegeln och var ärlig mot dig själv: - "Hur mår jag idag?", - "Vad kan jag göra/vad behöver jag hjälp med?"
  • Berätta för omgivningen, dina nära och kära, hur du mår! Det är en osynlig sjukdom, så de har rätt att veta.

Jag är också Informatör i Reumatikerförbundets regi! Jag medverkar på olika smärtskolor där jag under 1h berätta om min resa! Jättekul att jag fått denna möjlighet!

Ta hand om er!

(null)



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela