aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Basträning - 3,5h stavgångspass

Publicerad 2023-12-17 23:48:33 i Allmänt, Cykel, Löpning, Träning,

Styrka och grundträningen fortsätter. Bena känns ständigt möra, ständigt trötta men också starka. I alla fall i löpningen där passen varit mellan 4-5 pass i veckan.  

Tredje veckan som mängdmässigt är längst blev det ett stavgångspass i backe i över 3,5h! Det ingick i klubbmästerskapen och det var skönt att äntligen köra ett tokpass! Körde på fasta och utan vatten och helt naturligt efter 2-2,5h så blev det tyngre och farten gick ner! Från jogging till snabbgång. Det blev ca 6km uppför backe och 1261 höjdmeter.  

Helt naturligt dagarna efter så blev det vila och återhämtning. Var trött som efter ett lopp. Skönt hur som helst att köra en tuffare träning! På sikt behöver min kropp detta och tänker man på förberedelser inför Vasaloppet och längdåkning så är ju detta pass grymt bra!

Så löpningen känns väldigt bra och jag känner inget i knäet.

Cykeln då? Jo nu kommer den! Känns bättre och bättre! De sista 2 veckorna har träningspassen känts enkla mot att jag knappt hängde med i början. Jag har inte ökat mängden utan kört 1-2 pass i veckan. Sakta men säkert så har cykelbenen och styrkan kommit tillbaka.

Tyvärr har jag inte fått till sim passen igen och ej heller gym passen denna månad. Tiden räcker helt enkelt inte till. Jag prioriterar löpning och cykel denna period. Simning får komma senare. Däremot så borde jag köra gym för att det är så enkelt. Jag har ju kettlebells och program hemma. Finns inget att skylla på!

Nästa grundträning är att fortsätta med stark löpning och cykel. Bonus simning och gym.

Nu kör vi!

(null)





Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela