aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Basträning - Styrka, styrka

Publicerad 2023-10-26 00:31:39 i Allmänt, Cykel, Gym, Löpning, Simning, Träning,

Jag är överlag nöjd med första månadens basträning. Fokus är styrka och löpning och mer teknikpass på cykel och simning.

Jag är mycket nöjd med löpningen 3-4 pass i veckan där fokus mer legat på back- och terräng träning. Sakta byggt på styrkan i löpningen, speciellt knäna har mått bra av detta.

Förutom benstyrka har det blivit en hel del coreträning och fokus på plankan denna "Oktober-plankmånad". Det är också perfekt inför längdåkning. Så är ganska nöjd men har missat något pass jag ville och behövde köra. Blev ca 2-3 pass i veckan.

Cykling är bara ett pass i veckan i programmet och jag har väl hållt mig till 1-2 pass under perioden. Inte högform men vet samtidigt att kroppen brukar svara fort då jag väl ökar mängd och intensiteten. Så ok.

Besvikelsen (som vanligt) är simningen där jag endast fått ihop 0-1 pass av tänkta 2-3 pass jag vet att jag behöver. Men det är svårt att hinna med och få till så får sänka ambitionen lite. Jag får sträva att jag får till 1-2 pass så länge! Jag vet att jag förbättrar känslan, farten och styrkan då jag simmar dagliga pass. Så får ha lite tålamod här. 

Så är överlag nöjd och vet nu att speciellt lite mer fokus på styrka core och simning utöver övriga grenar som går bra!

Nu kör vi!

(null)


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela