aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Inför Nordenskiöldsloppet 220km längdåkning

Publicerad 2021-02-14 00:23:59 i Allmänt,

Hur gick det här till? Jag är anmäld till världens längsta längdåkningstävling. Nordenskiöldsloppet 220km 27 mars 2021!

"Hur tänkte jag här" tänkte jag på dagen efter anmälan! Det är nästan exakt 2,5 Vasalopp! Nä! Bättre att tänka 3,5 Engelbrektslopp!

Det är 500 anmälda Corona style! Eliten startar först och motionärer gruppvis efter. Motionärer? Läst att det är grym klass såklart då det är så långt! Åktid 11-15h för majoriteten?!!! Som tränat 1500km skidor innan och åker milen på 25-30min... Låter mer som Masterklass, fd elitåkare. Jag åker milen på 45min och har just nu åkt 250km skidor. Jag kommer hålla på betydligt längre tid!

Jag kommer aldrig hinna åka så långt innan. Men åkte idag Engelbrektsloppet 60km och kommer med all säkerhet åka Vasaåket hemma 90km. Bra träning.

Men hur ska detta gå?

Maxtiden är 30h och loppet är 220km långt. (Suck, nästan lika långt som jag hittills åkt). Det är 7,3 km/h. 13,3km/h åker jag 90km på med bra förutsättningar. Såklart går det inte att hålla den tiden. Medaljtid är strax över 10km/h. 21h 20min. Även denna tid känns tuff.

Min taktik under loppet för att komma i mål är att öppna i lugnt tempo! Och hitta ett tempo jag kan hålla i många, många timmar! Nyckeln är det mentala! Att inte tänka på målet utan endast en station i taget! Fira målgång vid varje station! Nollställ huvud, starta nytt lopp till nästa station. Håll fokus men samtidigt hitta sätt att inte tänka negativt så långt det går!

En nyckel till är energiintag och vätska! Då man håller på så här länge så kommer det vara zon 2 fart och optimal förbränning. Jag tar nog med mig extra vätska och energi. Det finns 19st mat- och vätskestationer. Äta och dricka ofta! 

Jag har aldrig brutit ett lopp i modern tid! Men denna gång kommer det bli tufft!

Wish me luck!

(null)





Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela