aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Grundträning- starka ben

Publicerad 2024-01-13 19:34:31 i Cykel, Löpning, Träning,

(null)

Decembers grundträning har gått bra! Volymsmässigt så har jag fått till alla pass. Blev lite mindre löpning pga halt vinterväglag men ersatte detta med nyttig trainer.  

Då löppassen har blivit mindre så har löpbenen återhämtat sig och blivit starka. Snart är det dags för intervaller och det ska bli intressant och se vad styrkelöpningen byggt upp för kapacitet. Löppasset denna sista vecka denna period skvallrade för starka ben då det blev pb på en strava sträcka jag brukar använda som form kontroll.

Då jag nu fått igång cykelbenen lite mer med ökad mängd pass så har även cyklingen gått framåt lite. FTP max testet skvallrade i början på perioden att kapaciteten minskat med 20w mot Top FTP. Det kändes mycket värre än vad det blev så det känns bra! Tappat 0,2w/kg men det känns bara bra! Känslan att jag är kraftlös är alltså bara mentalt. 

De pass jag som vanligt inte fått till de få pass jag hade är något gym pass jag missade och fram för allt simningen igen.

Men överlag är jag nöjd med denna period! Det var ändå över julbestyren, ledighet, resa och sedan kom en irriterande "man cold" sista helgen som jag hade planerat riktigt långt pass på längdskidor. 

Nu är det bara att se fram till nästa period!

Då kommer intervaller på löpningen! Vad kommer knäna säga? Och sedan fortsätta hitta och öka kraften i cyklingen. Få till gym passen och minst ett sim pass i veckan!

Utöver detta så är det dags att åka lite längdskidor! Förra säsongen blev det snödebut på Engelbrektsloppet (mitten februari) och då blev det ändå pb på loppet 😊 Denna säsong så borde jag hinna köra något pass innan Engelbrektsloppet! Eller hur? Första helgen mars? Vasaloppet, lopp 100 i turordning arrangeras. 

Och jag ska försöka avsluta min 10:e svenska klassiker och min första IronMan i Kalmar och Jönköping. Och det under året jag byter AG till 55. Spännande 🤩

4C6268EC-518F-4C50-80E6-08D509DD89A2.jpeg




Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela