aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 9st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 2st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Specialträning

Publicerad 2024-05-07 21:24:43 i Allmänt, Ankyloserande Spondylit, Cykel, Löpning, Simning, Träning,

Hur gick denna period då? Ja den började med en fotvrickning som höll i i 2 veckor utan löpning. Det var med andra ord en rejäl vrickning. Så det blev desto mer racer och simning under perioden.

Annars har träningen känns något bättre. Dock har jag inte det där extra längre, den extra styrkan vilket både ställer till det på intervallerna. Både löpning och cykel. Det är frustrerande och känns inte bra. Men nu har jag återgått till normal medicinering varannan vecka tills sänkan är normal igen. Så förhoppningsvis blir jag piggare och piggare, starkare och starkare.


SIMNING 

I det stora känns det relativt ok. Vattenkänslan blir bättre och bättre. 1-2 pass i veckan och jag förbereder mig mentalt för tidig start på Open Water säsongen. 5 grader just nu i stugan. Lite för kallt. Ca 10 grader hemma. Får nog vänta någon vecka till.


CYKEL

Långpassen på cykeln är mer än 100%. Inte missat något och gjort några extra. Däremot har intervallerna varit ris och ros. Har saknat den där extra styrkan jag haft i flera år nu. Brukar älska dessa pass och vara stark. Har sänkt min ftp och det känns som fel utveckling.

Jag hoppas och tror dock att denna svacka hänger ihop med min ökande inflammation jag haft i min reumatism. Så det är bara haka på och hoppas kvalitetspassen utomhus kommer kännas starka.


LÖPNING 

Löpning känns som cykel och förmodligen av samma anledning. Distanspassen har känts bra men däremot har intervallpassen inte blivit många eller fungerat. Kraften och styrkan har inte funnits där. Men här är jag mindre orolig. Jag vet att mitt artrosknä kommer sänka min kapacitet på löpningen.

Här blir det mest teknikträning på alla pass, såväl distans som tempopass. Aktivera min baksida och skona knäisättningen.


FOKUS FRAMÅT 

Viktigt att få till alla kvalitetspass kommande period. Nu övergår passen till större blockträning, pass på 2-6h. Detta blandat med små och längre triathlon pass med alla discipliner med.


Håll i, håll ut så får man njuta sen!

(null)



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela