aszombie.blogg.se

Mitt liv med Ankyloserande Spondylit, mina drömmar och drivkraft. Kunde knappt gå för några år sedan och hade nästan gett upp. Nu har jag genomfört 8st Svenska Klassiker, 1st Halvklassiker, 2st Vasaloppstripplar, 2,5st Höga Kusten Trail, 1st Olympisk Triathlon distans och min första IronMan (2019). Drömmer om att fortsätta leva det liv jag vill leva med knäartros och en reumatisk sjukdom.

Tandem genom Vätternrundan

Publicerad 2019-06-23 03:57:06 i Allmänt, Cykel, Tävling,

(null)

Hur ska det här sluta? Jag och min sambo flåsar med maxpuls i en av backarna i början av loppet. Det känns som tandem väger 100kg. Vi har 250km kvar av loppet. Jag håller på med en svensk klassiker (min 5:e), så jag kan inte bryta loppet!

Av flera anledningar så blev valet en tandem inför loppet. Ej optimala förberedelser och jag ville också göra något speciellt då det var dags för min 5:e runda. Och det finns inget bättre än att dela det med min käresta ❤️ Sportiga tandem i Stockholm ville vi inte frakta utan valde att hyra en tandem i Motala osedd. Väl där så inföll sig en viss tveksamhet men vi valde ändå att satsa på en gedigen tandem. Jag kände ju att min form ligger på topp.

Efter lite inhandling av ramväskor o dyl så var tandem färdig pimpad. I bakhuvudet fanns dock reservslang som uthyraren saknade och som vi inte hann köpa in. Starttid var 22:18 så det gällde att vända dygnet lite, så vi sov så mycket vi kunde innan.

STARTEN
Vi var på plats i god tid innan start och kom iväg 22:18 som vi skulle. Vi valde tidig start så vi slapp tänka på maxtiden. Vi fick stora hejarop och applåder direkt och det var nog inte så konstigt då vi syns bra på gröna tandem.

I vanlig ordning så startade vi optimistiskt med bra tandemfart. Lite adrenalinstinn, härlig känsla men bra att jag fick en "dämpa-dig-klapp" på axeln.

Motala-Jönköping (102km)
(null)

Då man åker racer så kommer man inte ihåg några uppförsbackar mellan Motala - Jönköping. Det man kommer ihåg är att man åker nerför mestadels av sträckan. Men eftersom vattennivån i Motala och Jönköping är lika så vet man ju att det måste vara en del uppförsbackar också.

Så starten blev tuff! Vi kämpade hårt i uppförsbackarna. Maxpuls och hårt kämpande. Tankarna kom absolut, hur ska detta gå? Kommer vi klara av detta?

Mörkrets inbrott kom och lamporna fick startas. Upptäckte att framlyset var sisådär klass. Den lyste, men lyste för billigt. Jag får köpa en bättre inför nästa nattur.

Men som tur var var det en klar natt med en fullmåne, så vi hade bästa ljuset på. Att cykla Vättern på natten, med solnedgång, mörker och soluppgång är obeskrivligt vackert.

Vi stannade på varje station och fyllde på flaskorna och fyllde på med energi. Det tog oss drygt 6h att komma 10mil, en tredje del. Förra året cyklade jag i mål under 9h. Det kommer ta tid detta!

Jönköping - Karlsborg 
(102km, 204km tot)(null)

I Jönköping stannade vi och käkade. Det bjöds på köttbullar och potatismos. Man var faktiskt riktigt hungrig trots att jag tog geler, barer och sportdryck som vanligt på mina rundor. Hungern beror helt klart på att det förbrukats mer energi med denna tunga tandem. Trots att klockan var 04-04:30 på morgonen så var det full fart i depåstoppet.

Iväg med förnyad energi och det är härligt att cykla en tidig morgon. Det tar inte lång stund efter depåstoppet tills berömda backen ut ur Jönköping kommer. Här får man bekänna färg. 

Efter lite backar till Fagerhult så kommer platten i princip ända till Hjo. Vi fick under hela resan många hejarop både från åskådare, funktionärer och andra cyklister. Det ger ovärderlig energi och kraft till kropp och själ. 

Av den 7-växlade tandem så var det 3 växlar som fungerade. 3:an, 5:an och 7:an. Det rullade på bra och humöret var på topp. Efter väldigt lång tid så kom vi fram till Hjo. Vi har varit ute i 10:30 timma. Klockan var 9 på morgonen och det var full aktivitet i Hjo. 

I Hjo blev det lasagne, en väldigt god lasagne. Jag förstår inte hur jag kan vara så hungrig som en varg men ändå så fräsch i kroppen. Vi åt och pratade med andra åkare. Efter ca 40min så kom vi iväg.

Någon kilometer innan Karlsborg så hände det som inte fick hända! Vi fick punktering på bakdäcket! Jag hade ju ingen slang så min puls steg nervöst! Det fanns ett servicetält som sa att de kan laga bakdäcket om jag kan fixa en innerslang! De berättade att det finns en cykelbutik i Karlsborg. Klockan var runt 12 på dagen så det fanns en möjlighet att butiken var öppen en lördag. 

Det var bara att jogga dit och det var drygt 2km dit. Då jag kom fram till rätt adress så fanns ingen butik där! Jag lyssnade med två åskådare som sa att det fanns en butik 500m längre fram på en annan adress. Tur! Och då jag kom fram så var butiken öppen! Tur! Och de hade rätt dimension på slang hemma! Tur! Jag hade ingen kontokort med mig men kunde som väl är swischa! Tur igen! Det var bara att springa tillbaka och sätta igång servicemanskapet! De gjorde ett superproffsigt arbete och bytte ut trasiga däcket på 20min, så vi kunde efter 1h stopp äntligen komma iväg igen.

Karlsborg - Motala (96km, 300km Tot)
(null)

Vi kom iväg med bra energi som nu tidsmässigt började sätta sina spår. Tröttheten kommer allt smygande med stor klubba. Och tidens spår att sitta på ändalykten gör sig påmind. Dock kände jag mig fräsch, pigg och utan skavanker. Jag kände mig ff pigg och oerhört motiverad. Detta trots att vi varit ute i över 14,5h...

Sista biten in mot mål blev en viljekamp. Det blev många småstopp för ändalykten! Värmen var riktigt skarp så det gick åt en del vätska. Men uppförsbackarna lekte jag med faktiskt. Jag var oerhört motiverad och det kändes som min sambo inte behövde maxa längre.

Sista 5 milen var påfrestande men med mycket pepp och hejarop så kom vi närmare och närmare målet. På vägarna var det tomt på cyklister vilket skvallrade att vi varit ute länge. De enda vi såg var fartgrupperna som susade förbi i hög fart. Flera gav oss tummen upp i farten.

Då vi äntligen kom in i Motala så sprack det en del för mig. Mitt fokus och koncentration byttes ut mot euforisk glädje och jag skrek högt. Jag pustade ut och vi kunde rulla i mål på 21h 49min. Jag fick till mitt distanspass jag behövde innan IM.

Att genomföra detta lopp på detta sätt var fantastiskt! Så mycket pepp och hejarop! Så mycket samtal 1m från varandra så lång tid. Naturens skiftningar från skymning, solnedgång, natt, gryning, soluppgång, dag och kväll! Alla supertrevliga funktionärer.

Den 5:e Vätternrundan blev så speciell jag ville ha 😊


(null)
























Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Carina Hammarstrand

Publicerad 2019-06-23 11:40:11

Hej!
Tack för en Underbar blogg! Så Fantastiskt inspirerande och så mycket igenkännande. Glädje och Kärlek! Stor Kram till Er båda!

Svar: Tack Carina! Och tack för hejaropen vid målgången 😊
Göran Wahlstedt

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela